testoviny davat syrove, nikdy dopredu nevarit, i kdyby kdokoli rikal cokoli -
uvari se pak v besamelu
besamel:
sojove mliko se vari, jiska ze sojoveho mleka, bud se postupne vliva jiska do mlika, nebo az pak do horkeho
michame metlickou, dela se na nizke teplote
na 1 litr mlika 3 az 4 lzice mouky
bešamel dělat alespoň z 1,5l "mléka", vyzkoušet 2l
sul
zaklad: smazime cibuli (cca 2), pak nastrouhanou mrkev (cca 2), rajčata (cca 4) pak cesnek na platky (3 strouzky), pak protlak (cca 2), pak oregano (1 pytlík)
lilek se predem nakraji a nasoli, necha se chvili byt
necha se vse vychladit
smes na lasagne se dava do trouby studena
naskladame do zapekaci misky odspoda: cuketa, besamel (ten se nekdy dava uplne dospodu), testoviny, nas pripraveny zaklad, testoviny, besamel,zaklad, lilek... koncit besamelem
pravidlo - z jedne strany testoviny zaklad (cervene), z druhe besamel (aby se v nem testovina uvarila), jedno z ktere, koncit besamelem
30 minut pod poklickou, 30 minut bez poklicky, 180 stupňů, horkovzduch
nekrájet teplé, počkat až vychladne