grilovaná zelenina
hranolky
knedlíky
lasagne
mexické fazole
zelí
bramborové ???
jíšky
jaká řasa?
zeptat se na pánev
paprika (koření) by se neměla restovat, měla by se vložit cca 15 minut před dovařením, kdy vypneme sporák, zasypeme papriku, za nějakou dobu zase zapneme a vaříme dál
česnek po koupi můžeme oloupat a dát do oleje, vydrží déle
do past nesahat kovovým předmětem, radši dřevěným než plastovým
česnekovo-zázvorová pasta - poměr cca 1:1
zahuštění rozmixovanou cibulí
zahuštění rozmixovanou osmaženosu cibulí - smažíme na hodně oleje, stačí nakrájet na velké kusy
zahuštění petrželí
cibuli můžeme smažit ve fritéze - v tom případě se předtím musí promíchat s moukou, aby se neslepila
stále svěží těstoviny - hned po uvaření vychladit (prolít studenou vodou) a přidat olej
když jsou slepené tak před jídlem dát do vody- teplé, nebo studené
pokud někde používám ocet i smetanu, tak ho dát první, jiank se smetana srazí
pasty - v homogenizeru, smaženou cibuli protlačit šťouchadlem, pak je pasta jemnější