OBECNÉ

Postup

grilovaná zelenina

hranolky

knedlíky

lasagne

mexické fazole

zelí

bramborové ???

jíšky

jaká řasa?

zeptat se na pánev

paprika (koření) by se neměla restovat, měla by se vložit cca 15 minut před dovařením, kdy vypneme sporák, zasypeme papriku, za nějakou dobu zase zapneme a vaříme dál

česnek po koupi můžeme oloupat a dát do oleje, vydrží déle

do past nesahat kovovým předmětem, radši dřevěným než plastovým

česnekovo-zázvorová pasta - poměr cca 1:1

zahuštění rozmixovanou cibulí

zahuštění rozmixovanou osmaženosu cibulí - smažíme na hodně oleje, stačí nakrájet na velké kusy

zahuštění petrželí

cibuli můžeme smažit ve fritéze - v tom případě se předtím musí promíchat s moukou, aby se neslepila

Ingredience


Poznámka

stále svěží těstoviny - hned po uvaření vychladit (prolít studenou vodou) a přidat olej
když jsou slepené tak před jídlem dát do vody- teplé, nebo studené

pokud někde používám ocet i smetanu, tak ho dát první, jiank se smetana srazí

pasty - v homogenizeru, smaženou cibuli protlačit šťouchadlem, pak je pasta jemnější