Restujeme cibuli (sůl), téměř hned přidáme cumin, česnekovo-zázvorovou pastu (cca 1:1), cibulovou pastu (smaženou i nesmaženou), mletý koriandr, trošku kokosového mléka, nasekané oříšky, zeleninu nakrájenou na větší kousky. Nakonec kurkumu (nakonec proto, aby nezhořkla).
Dochucujeme - pasty, kokos. mléko apod. Zahušťujeme cibulovými pastami.
Pokud máme indické curry (ne kari, curry - složeno z 21 položek), použijeme.
Pokud chceme hustší, můžeme použít amarant nebo quinou (stačí cca 4 minuty).
V Písku dělají toto jídlo nepálivé, obecne se dělá trochu pálivé.
Jde především o technologii přípravy, s ingrediencemi se dá hrát - co komu vyhovuje.
Pokud používáme citronelu, používáme tu vcelku, nikoli nasekanou.
Velmi dobré s hráškem jako většinovou zeleninou.