Vegetarian Korma

Postup

Restujeme cibuli (sůl), téměř hned přidáme cumin, česnekovo-zázvorovou pastu (cca 1:1), cibulovou pastu (smaženou i nesmaženou), mletý koriandr, trošku kokosového mléka, nasekané oříšky, zeleninu nakrájenou na větší kousky. Nakonec kurkumu (nakonec proto, aby nezhořkla).

Dochucujeme - pasty, kokos. mléko apod. Zahušťujeme cibulovými pastami.

Pokud máme indické curry (ne kari, curry - složeno z 21 položek), použijeme.

Pokud chceme hustší, můžeme použít amarant nebo quinou (stačí cca 4 minuty).

Ingredience

cibule
zázvor
kašmírské chilli
česnek
kurkuma
cumin
mletý koriandr
kokosové mléko
kešu oříšky
brambory
mrkev
paprika
rajčata
květák
hrášek
čerstvý koriandr
sůl

Poznámka

V Písku dělají toto jídlo nepálivé, obecne se dělá trochu pálivé.

Jde především o technologii přípravy, s ingrediencemi se dá hrát - co komu vyhovuje.

Pokud používáme citronelu, používáme tu vcelku, nikoli nasekanou.

Velmi dobré s hráškem jako většinovou zeleninou.