Zelný koláč ( z listového těsta)

Postup

500g listového těsta
500g hlávkov. zelé
1 cibule
3 lžíce másla / olej
sůl
hladká mouka
(vejce na potření)
kmín na posypání

očistit a nakrouhat zelí na nudličky

na rozehřátémmásle osmahnout cibulku, vložit zelí, krátce osmahnout, osolit

nepatrně podlijeme vodou a přiklopené dusíme doměkka

přebytečnou tekutinu nechat okapat(!!! nebo vymačkat - rozmočilo by se těsto)

listové těsto rozdělit na poloviny a obě vyválet na pomoučeném válu na obdélníkový plát o velikosti menšího plechu

jeden plát přenesemene na studenou vodou vypláchnutý plech

poklademe dušeným zelím, posypeme kmínem a přikryjeme druhým

okraje těsta přitiskneme, potřeme vodou (/vejcem)

vložíme do horké trouby a upečeme dozlatova

Ingredience